Gradnja Firth blokovima

Firth ima širok spektar blokova za zidanje namenjen specifičnim potrebama u izgradnji. Od ograde do poslovnih zgrada blokovi odgovaraju svakoj primeni. Kako strukturnu jačinu i estetiku, Firth blokovi obezbeđuju sledeće pogodnosti:
Zaštita od požara
Zaštita od požara korišćenjem betonskih zidova su priznati od strane Vatrogasne službe i osiguranja. Sposobnost da se odupre vatri potiče od korišćenog agregata i debljine zida.

Zaštita od buke
Betonski zid je idealna zvučna zaštita, smanjuje prenos zvuka pri normalnoj debljini zida.

Energetska efikasnost
Jedna od najvećih prednosti betonskog zida je ušteda energije koja je rezultat karakteristike da slabo provodi toplotu. Ovakva osobina omogućava da se zidaju zgrade sa manje izolacije. Dakle, smanjuju se troškovi potrošnje energije, a udobnost životnog prostora je poboljšana.


Strukturne prednosti i isplativosti
Upotreba armiranog betona može dovesti do značajne uštede u izgradnji zgrade. Za izgradnju strukturnih zidova potreba za oplatom je eliminisana. Uštede su rezultat brzine u gradnji i jednostavnog korišćenja kompletnih zidova kao strukturni okvir.

Veličina i struktura blokova

Betonski blokovi se proizvode sa šupljinama da bi smanjili težinu i poboljšali izolaciju. Blokovi se prave u različitim veličinama. U Americi se najčešće sreću blokovi normalne veličine 440x215x200mm. Stvarna veličina je 9.5mm manja kako bi se omogućio sloj maltera. U Belikoj Britaniji blokovi su 440x215x100mm bez maltera. 

O betonskim blokovima

U Americi konkretna jedinica za zidanje se naziva betonski blok, cementni blok, odnosno osnovni blok. To je pravougaona cigla koja se koristi u građevinarstvu. Betonski blokovi se prave od livenog betona, tj. od portland cementa i agragata, odnosno peska i šljunka. Kod nekih blokova se za agregat može koristiti industrijski otpad. Oni za koje se koristi pepeo pri izradi u Americi se nazivaju cinder blokovi, u Britaniji bresze blokovi, a u Australiji besser ili bricks blokovi. Klinker blokovi koriste klinker kao agregat. Blokovi malih težina se proizvode koristeći beton ispunjen vazduhom.